Könyvtárhasználati szabályzat

1. Használók köre:

Iskolánk könyvtárát intézményünk azon dolgozói és tanulói használhatják, akik beiratkoztak és a használati szabályzatot betartják.

A beiratkozás és használat díjtalan.

2. A könyvtárhasználat módjai:

Helyben használat: a kézikönyveket, audiovizuális eszközöket, folyóiratokat csak helyben használhatják olvasóink. Szaktanárok kérésére tanórára kölcsönözhetőek. Esetenként az Interneten kereshetsz információt a számítógép segítségével. Kölcsönzés: beiratkozás után bármely dokumentumot csak a könyvtáros tudtával lehet kölcsönözni.

Mindegyik iskolai tulajdon, ezért kérünk, fokozottan vigyázz rá! Ha elveszik, megrongálódik, meg kell térítened a kárt. Vagy pótolva a mű hibátlan példányával, vagy a mindenkori beszerzési ár megfizetésével. Ha csak nehezen vagy nem pótolható az elveszett mű, akár 3-szorosát is fizetheted az eredeti árnak.

Egy alkalommal legfeljebb 3 könyv lehet nálad 1 hónapig. A tartós tankönyvek és a kötelező olvasmányok kölcsönzési ideje hosszabb: legkésőbb a tanév végéig várjuk vissza. Ha ezek megrongálódtak, kártérítést kell fizetned.

Kérünk a határidő betartására, mivel más is szeretné olvasni a könyvet. A határidő letelte után visszahozott könyvekért késedelmi díjat fizetsz:
1. felszólítás: díjtalan
2. felszólítás: 50 Ft.
3. felszólítás. 100 Ft.

Kérünk, hogy minden könyvtárunk állományába tartozó könyvet hozz vissza!

Iskolánkból csak tartozásod rendezése után távozhatsz.

Csoportos használat: osztályok, csoportok a könyvtáros vagy pedagógusuk vezetésével vehetnek részt foglalkozásokon a könyvtárban. Ilyenkor is kérünk, tartsd be az illemszabályokat:

A könyvtárba enni- és innivalót behozni, fogyasztani tilos az állomány védelme érdekében.
Ügyelj a könyvtári rendre, tisztaságra!
Úgy viselkedj, hogy ne zavard mások tevékenységét pl. hangos beszéddel!
Használd az őrjegyet, ami könyvek polcon való helyét segíti megtalálni.

Kellemes időtöltést kíván: Gabi néni

 

Hits: 786

Akkreditált Kiváló Tehetségpont

Ökoiskola